Prajitura rasturnata cu banane

de papabundetot in Prajituri, 1 Noi 2014 | 5852 vizualizari

 

Ideea acestei prajituri a plecat de la o emisiune cu una din preferatele mele,Lorraine Pascale,insa am pastrat de la ea,rasturnarea :),bananele si ideea de sirop.Asa cum am mai spus eu nu pot reproduce retetele altora,as spune ca asta e marele meu minus in bucatarie, si ori de cate ori o reteta imi atrage atentia si incerc sa o fac,pastrez doar ceva din acea reteta pentru ca imaginatia mea este prea nastrusnica si nu imi da pace in bucatarie:)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru sirop:
  • 30 ml apa de flori de portocal
  • 6 linguri zahar
  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 7 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • scortisoara,
  • cardamon verde,
  • ghimbir macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu banane:

Am facut prima data siropul intr-o tigaie,am pus apa de flori de portocal,apoi zaharul si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand siropul a capatat consistenta mierii de albine,apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am pus siropul si am trecut apoi la blat.

Am separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi cand spuma s-a intarit am adaugat zaharul si am mai batut pana cand acesta s-a topit.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul,am adaugat apoi scortisoara,ghimbirul macinat si cardamonul verde,apoi pe rand cate o lingura de faina,mixand in tot acest timp si la urma praful de copt.Am luat apoi  cate o lingura din spuma de albus si am incorporat-o cu ajutorul unei spatule peste amestecul de galbenusuri cu ulei si faina pana cand aluatul s-a omogenizat si am obtinut o consistenta pufoasa.

Peste siropul din tava de copt am taiat rondele 3 banane (am o tava mai mare) avand grija ca feliile de banana sa nu se suprapuna.Am turnat apoi peste ele aluatul si am dat tava la copt pana cand prajitura a trecut testul cu scobitoarea.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu banane" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura duo cu visine